Despre

 

♦ Cine suntem?
Alina şi Vlad îşi împart conştiincios responsabilităţile: amândoi scriu, amândoi planifică şi organizează, însă doar unul fotografiază. Cu migală şi prea multă încăpăţânare, Vlad caută unghiurile cele mai potrivite şi mai fotogenice, în timp ce eu îmi exersez răbdarea, aşteptând epuizarea tuturor perspectivelor fotografice.

Încercăm să ieşim din zona de confort, căutând noi feluri de a ne depăşi limite autoimpuse şi valorificăm cum putem mai eficient fiecare zi liberă pe care ne-o permitem.
Pentru că, la final, nu ne vom aduce aminte de micile nimicuri ale rutinei zilnice, adunate de-a lungul anilor. În schimb, experienţele dezvoltă şi îmbogăţesc, ele sunt cele care recompensează prin sentimentul de libertate, încredere şi împlinire.

Suntem hoinari, pentru că numai în felul ăsta ne putem opri când, cât şi unde vrem, ne permitem să fim spontani şi descoperim locuri pe care altfel le-am fi pierdut din vedere. Amintirile frumoase şi întâmplările de ţinut minte se nasc mai ales atunci când refuzi simpla bifare a unor obiective.

 

♦ Care e rostul plecărilor de-acasă?
Tuturor le place să călătorească, să evadeze, să descopere, să cunoască şi să experimenteze. Astea sunt lucrurile care îţi lărgesc orizonturi, te îmbogăţesc, aduc satisfacţii şi te fac un om mai bun, mai tolerant, mai empatic, mai deschis. Turistului îi şade bine cu drumul, aşadar şi noi hoinărim în lung şi-n lat, ţările să le străbatem de la un capăt la celălalt.

 

♦ De ce scriem?
Aici ne documentăm ieşirile, ţinem o evidenţă coerentă a escapadelor personale şi organizăm arhiva de fotografii sub forma unui jurnal virtual de evadări din cotidian. Adică ne dorim să ştim exact unde am fost, când s-a întâmplat asta şi ce am experimentat atunci, acolo.

Ne bucură tare dacă inspirăm la rândul nostru; suntem entuziasmaţi când ceilalţi ne citesc postările, când găsesc utile informaţiile, dacă apreciază imaginile sau li se par interesante sugestiile noastre. Asta nu face decât să ne motiveze şi să ne încurajeze să păstrăm o abordare proaspătă, să îmbunătăţim calitatea scrisului sau să perfecţionăm viziunea fotografică.

 

♦ Despre ce scriem?
– Lăudăm oamenii minunaţi şi poveştile lor. Pentru că omul sfinţeşte locul, iar 90% din experienţa călătoriei el o face. Ne luăm gazdele la întrebări, iscodim localnicii despre mersul lucrurilor la ei în bătătură şi îi apreciem pe cei deosebiţi, care fac acel ceva nemuritor, despre care merită să duci vorba mai departe. Este categoria cea mai dragă mie, pe care îmi doresc să o îngrijesc cel mai bine.

– Suntem hoinari prin ţară. Ne place să ne băgăm nasul în treaba altora, să sărim garduri ca să tragem cu ochiul la vreun obiectiv părăsit, să negociem cu paznicii şi să aplicăm tehnici de autoapărare împotriva haitelor de câini. Toate astea pentru că ne încânta mai mult să ne abatem de la poteca clasică, bătută de turistul de masă, în plin sezon.

Vizităm muzee, interacţionăm cu oamenii locului, căutăm să petrecem cât mai mult timp în natură şi ne tentează activităţile outdoor, care se mai lasă cu vânătăi, julituri şi, invariabil, febră musculară în stadiu avansat. Respectăm patrimoniul şi vânăm conacele, cetăţile, castelele, culele şi fostele domenii nobiliare autohtone…repede, cât le mai prindem într-un stadiu nu foarte avansat de degradare. Avem o slăbiciune pentru trecutul istoric al ţării şi pentru potenţialul turistic care aşteaptă să fie trezit din hibernare.

Cicloturism. Ţi se potriveşte, chit că eşti mountain biker înrăit, cu trasee lungi în portofoliu , pe diferenţe mari de nivel, sau că eşti proaspăt şi avid aventurier pe cărări de munte, călare pe două roţi. Vlad reconstituie ture planificate pe cont propriu, potrivite oricărui nivel de pregătire şi experienţă într-ale biciclitului off-road. Sunt în principiu trasee de-o zi, pe care le poţi face lejer într-o evadare de weekend, nu departe de capitală.

Nu îţi garantează însă că nu se va lăsa cu trânte printre rădăcinile copacilor, pene de cauciuc, întâlniri de gradul trei cu câini de stână, genunchi îndureraţi sau cu şosete generos înnămolite.

Hoinari prin alte ţări. Ne place mult la noi în ogradă, dar ce mod mai bun de a aprecia frumuseţile patriei, decât trasul cu ochiul pe la vecini? Pentru inspiraţie şi distracţie, încercăm să înţelegem cultura, obiceiurile şi curiozităţile altora, ca să nu ne mai minunăm prea tare de ciudăţeniile tipic româneşti.

 

În periplurile noastre, masa şi somnul sunt răsplata primită la finalul unei zile istovitoare de alergătură între obiective. Restaurantele care ne-au câştigat atenţia şi ne-au satisfăcut culinar, se regăsesc printre foile jurnalului nostru.

Cazările inspirate, în schimb, şi-au câştigat un loc dedicat, numai al lor. Pentru că aici vorbim despre conace, cabane de vânătoare, castele restaurate, căsuţe cu tematică sau orice altă formă de găzduire care ne întrece aşteptările. Le analizăm cu ochi critic şi cât mai obiectiv, închizând uneori ochii la mici scăpări, care cel mai probabil nu s-ar repeta la o nouă vizită. Pentru că nu vrem să te influenţăm, ci doar să te inspirăm.

Nu ni s-a oferit vreun stimulent pentru a le vorbi de bine şi nici nu ne-am menţionat în vreun fel intenţiile de a le promova.

 

♦ Comunitate
Urmăreşte-ne poveştile pe Facebook, Google+, inspiră-te de pe boardurile noastre de Pinterest, abonează-te la newsletter.

 

♦ Cum ne poţi contacta?
Suntem deschişi recomandărilor, criticilor sau observaţiilor, evident de natură decentă şi civilizată 🙂 Drept urmare, dacă doreşti a ne scrie, o poţi face pe mail, la ciornei.alina.georgiana@gmail.com sau ne poţi trimite gândurile, folosind formularul de mai jos:

Hello there!

 

 

1901246_1408352652751572_1629965234_n

 

Sursa: Flickr

Lasă un comentariu