Cif curata zidurile mazgalite ale Romaniei!Implica-te si tu!

  Stiti vorba aia „numele prostilor pe toate gardurile”?
  Iesi la o promenada in oricare parte a oricarui oras din tara si numara cati de  „Gigel + Maria = Luv” sau vreun „M*** FRF Mafia” vezi scrijeliti cu vopsea neagra sau roz bonbon pe zidurile spalacite ale blocurilor, garajelor, bodegilor ,caselor…
  Cel mai „imbucurator” pentru ochi si suflet mi se pare atunci cand mai vezi, ratacita printre blocuri grotesti si cladiri corporatiste din sticla, cate o viluta interbelica cu arcade dantelate, pridvor romantic,arhitectura frumoasa si ziduri proaspat revopsite…ah si cu un mare „Costica suge p***” la intrare, semnatura personala a unui mare „street artist” care denota vasta cultura,impartasind si publicului buna educatie primita.
  In aceeasi categorie intra si dragostea nepieritoare imprimata artistic in scoarta stejarilor seculari de prin rezervatiile naturale, cu cheia de la Mertz sau pen-ul de la Galaxy-ul din dotare,pentru a impresiona sufletul sensibil al persoanei demne de asemenea declaratie de dragoste…Ca deh,poetii scriu versuri, rockerii compun balade, pictorii arunca culori pe panze…trebuie deci sa-si gaseasca si ceilalti muritori diletanti cale de a-si transmite creatia posteritatii.
  Makes you wonder….
  Daca nu esti genul care sa scoata un marker gros, din ala permanent, si sa-ti juri iubire sau ura vesnica in scris, pe pereti alb-galbui proaspat renovati , atunci fa un gest! Take action!Participa la campania Cif care isi propune sa porneasca intr-un turneu prin tara pentru a curata pana in luna mai mesajele, injuraturile si scrierile de prost gust care-ti scarbesc privirea atunci cand iesi pe strada.
  Contribuiti la initiativa publicand o dovada fotografica a vandalizarii stradale pe site-ul Cif sau pe pagina lor de Facebook. Ca sa fie lucrurile si mai simple, puteti sa instalati aplicatia de smartphone (Android iOS) pentru a incarca pozele.
  Iesiti pe strazi sa va cunoasteti orasul si daca vedeti mazgalituri nesimtite, trageti o poza si trimiteti-o! The more, the merrier…and spread the news!
  Sper totusi  ca aceasta initiativa sa nu fie o munca de sisif, care sa ofere golanilor cu pretinse veleitati artistice doar un suport constant pe care sa-si insire produsul unicului lor neuron nefunctional.  Pe modelul „degeaba curatam tara de deseuri daca educatia  chiriasilor sai ramane limitata”,sper sa se gaseasca o modalitate de a taia si  mizeria asta de la sursa si sa nu mai fie nevoie de constiinta civica a altora pentru a curata ce lasa nepasatorii in urma…
P.S. Basarabia nu se recupereaza cu scris de mana…daca o vrei inapoi, pune mai degraba niste sange pe-o foaie!

Lasă un comentariu