Salina Ocnele Mari – Sare cu traditie din 1836

Cineva s-a strofocat nevoie mare sa valorifice Salina Ocnele Mari, inghesuind in galerii cam…tot ce nu folosea intr-o gospodarie olteneasca: pitici de gradina, borcanase cu muraturi, legume de plastic, incercand sa exemplifice dupa puteri si posibilitati rolul sarii in bucatele de toate zilele (nu am inteles inca ce rol are piticul in toata bucataria dar e colorat si vesel, il iertam)

Salina e dotata: terenuri de baschet, minifotbal,mese de biliard (cam 10 ron ora la oricare dintre ele), spatii de joaca pentru copii, pista de karting,cinematograf, capela (cea mai mare biserica subterana din Romania), aparate de cafea, leagane, crama,restaurant, sala de festivitati etc etc etc. Un mini orasel subteran. Daca ii tranteau si o primarie, spital si scoala, deveneau independenti si autonomi 🙂

10.000 de metri patrati si un tunel de un km de strabatut la intrare (cu autocarul care preia turistii de langa casa de bilete – a se acoperi caile respiratorii intrucat noxele de la autocarele comuniste nu au pe unde sa iasa si stagneaza in tunel for ever and ever; te cam sufoci pana ajungi in salina).

Una peste alta, o vizita face bine astmului bronsic, bronsitei, rinitei, sinuzitei, amigdalitei, alergiilor, emfizemului pulmonar si inca pe atatea afectiuni tratabile sub aerosoli salini.

Intrarea costa 17 lei de adult (in 2013), tarifele pe toate categoriile de interes, orarul si alte asemenea –pe site-ul oficial.

Un “ghid de utilizare terapeutica a aerului sarat” – pe acelasi site oficial.

Daca iti place si ti se pare util, te astept si pe Facebook sa ne imprietenim 🙂

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s