Pensiunea Valea Lupului – o lecţie de ospitalitate, deprinsă pe Valea Buzăului

La pensiunea Valea Lupului am poposit prima oară acum doi ani, cu ocazia unei ture de rafting pe Buzău. Era locaţia perfectă pentru o tabără de bărci pneumatice şi costumaţi în neopren, cu acces facil spre punctul de plecare pe râu.La sfârşitul turei, am avut unde face un duş cald şi mânca o ciorbă bună. Mulţumiţi de servicii, mâncare şi poziţionare, am înnoptat la pensiune din comoditate.

Am revenit apoi din plăcere,după o experienţă eşuată la cabana Valea Neagră din zona barajului Siriu.Plănuiam un traseu spre Lacul Vulturilor,dar ne-am trezit în toiul nopţii căutând altă variantă de cazare, nefiind rost de somn călduros la Valea Neagră. Singura opţiune pe care o luasem în calcul era Valea Lupului,ştiind că pensiunea din sat era cea mai cunoscută şi mai demnă de răsfăţ, de pe întreaga vale a Buzăului.În caz că toate luminile ar fi fost stinse şi niciun semn de mişcare ar fi fost prezent, în cel mai rău caz, ne opream direct acasă, la Bucureşti.

pensiunea valea lupului

Surprinzător, însă, aproape de miezul nopţii, parcarea pensiunii era plină, personalul era parcă mai amabil şi zâmbitor de cât îmi aduceam eu aminte,o cameră încălzită s-a găsit imediat pentru noi,iar când am primit şi comanda de la bar, am căscat ochii de poftă. Un vin bun de Pietroasele a spălat orice supărare cu care venisem de pe drum şi promitea un somn liniştit,într-unul dintre cele mai confortabile paturi în care am dormit.

  

Pensiunea a fost gândită în colaborare cu un arhitect elveţian, planul fiind acela de a recrea atmosfera unei căbănuţe elveţiene, în spirit modern, confortabil şi cu o extrem de atentă grijă pentru detalii.

  

Pe Booking.com, pensiunea are nota 9, adică un “Superb” binemeritat,care încurajează.

Camerele sunt suficient de încăpătoare, îmbrăcate în lemn şi aranjate cât mai simplu şi practic posibil, ca să nu-ţi lipsească nimic. Nu trebuie să scotoceşti sub pat pentru o priză, există indicaţii lângă întrerupătoare ca să ştii fiecare ce ştie să aprindă,internetul merge bine, pernele sunt nici prea moi, nici prea tari, nici prea înalte,perfecte pentru o odihnă fără dureri de gât sau cap, iar paturile sunt la fel de confortabile.

  

Baia îţi oferă suficient spaţiu pentru împrăştierea tuturor cosmeticalelor şi treburilor femeieşti pe care le poţi găsi prin valiză.Până şi foenul îţi usucă părul în doi timpi şi trei mişcări, fără să trebuiască să-ţi amorţească degetul pe buton juma’ de oră ca să-şi facă efectul.

  

Colţul preferat al camerei a fost pentru mine balconul – mic, cochet, dotat până şi cu o prelată pe care o poţi aranja ca să goneşti soarele atunci când îţi intră în ochi – este scuza perfectă pentru o cafea şi-o ţigară savurate în linişte, cu privelişte fie spre munţi şi livada din spatele curţii, fie spre grădina înflorată din faţă.

  

Oriunde ar fi poziţionată camera, priveliştea nu dezamăgeşte, iar liniştea nopţii este garantată. Pensiunea este retrasă la câteva zeci de metri de stradă şi surprinzător de bine izolată de zgomote. Atât de bine izolată, încât nu auzeam în cameră nici forfota petrecerii din sala de mese de la parter – raritate chiar şi la hotelurile de 4 sau 5 stele în care m-am mai lăfăit.

vedere din camere

Restaurantul arată la fel de bine şi este la fel de primitor, pe timp călduros orice masă a zilei se poate servi pe terasa cu flori, până şi spaţiul de la subsol a fost gândit ca,atunci când priveşti pe geam, să nu vezi un zid sec,ci o mică grădiniţă amenajată, iar în zona recepţiei există şi o mică bibliotecă, cu câteva albume interesante despre atracţiile,istoria şi monografia zonei. Personalul cunoaşte bine atracţiile din zonă, fiind capabili să facă sugestii,să recomande trasee sau să ofere asistenţă în organizarea excursiilor.

Sala de mese

Micul dejun

Totul este curat, luminos, îngrijit, cald şi primitor.M-am bucurat de unul dintre cele mai complete sentimente de coziness de care am avut parte în ultimele mele peregrinări. Poate îţi sună banal, dar când călătoreşti mult şi testezi tot felul de cazări, ajungi să apreciezi complet diferit aparentele nimicuri. Astea sunt cele care-ţi fac şederea mai plăcută, te conving să recomanzi locaţia şi altora şi te fac să revii din drag cu altă ocazie. Şi asta înseamnă atenţie la detalii.

Intrare

  

Hol recepţie

  

  

Ceea ce mă aduce la partea cea mai interesantă şi valoroasă a întregii locaţii – personalul. Mi-am adus aminte că, în urmă cu doi ani, surprinşi de atitudinea atât de pozitivă, veselă,deschisă şi amabilă a oamenilor de aici, i-am întrebat care le este secretul, cum reuşesc să dea dovadă în fiecare zi de atitudinea care lipseşte majorităţii operatorilor din turismul românesc.

Au răspuns că au fost trainuiti în mindset-ul elveţian, înţelegând că politeţea,vorba bună şi plăcerea de a lucra în turism lasă la final acea impresie de bun simţ care face diferenţa între o simplă cazare şi o experienţă turistică completă. Că doar de-aia se numeşte industria ospitalităţii, corect? 🙂

Utile
-Pensiunea o găseşti în satul Valea Lupului,pe DN10, înspre vale, între Braşov şi Buzău,la 140km de Bucureşti. Este uşor accesibilă şi foarte bine marcată cu indicatoare. Poziţionarea pe hartă aici.

-Pensiunea dispune de 11 camere,cu un total de 24 de paturi, inclusiv o cameră de familie. Preţul pe cameră pentru o singură persoană este de 90 de lei, iar pentru două persoane,tariful este de 120 lei pe noapte, cu mic dejun inclus.

-Restaurantul este deschis între 8.00-22.00, iar mâncarea chiar este delicioasă, la preţuri mai mult decât decente. Meniul îl poţi accesa de aici.

-Se organizează excursii la Vulcanii Noroioşi, Muntele de Sare din Berca,satul uitat din Gârneţ, muntele Chichilău, Aluniş sau puntea de funie de peste râul Buzău. La mare căutare sunt turele reuşite de rafting cu deja binecunoscutul Mihai Mareş. Toate detaliile despre activităţi găseşti şi aici (clik pe activităţi din meniul principal pentru a accesa lista).

-Se pot organiza diverse evenimente (nunţi, botezuri, aniversări, mese festive, etc).
Există şi o sală de conferinţe, cu o capacitate de 75 de persoane.

-În 2015 a fost inaugurată şi o saună de patru persoane,preţul pentru folosirea de o singură persoană fiind de 60 lei, două persoane plătind 50 de lei. Am înţeles că urmează în curând o cameră de ralaxare destinată masajului…

-Pentru alte detalii despre activităţile propuse sau date de contact, vizitaţi cu încredere site-ul oficial al pensiunii sau pagina lor de Facebook.


Dacă ţi-a plăcut și ţi s-a părut util, te aștept și pe Facebook să ne imprietenim 🙂

Publicitate

4 gânduri despre „Pensiunea Valea Lupului – o lecţie de ospitalitate, deprinsă pe Valea Buzăului

  1. Pingback: De când extrasezonul a devenit noua modă în turismul românesc? | Jurnal de Hoinar

  2. Pingback: Idei de weekend in familie – Lista noastra de escapade pentru anul 2016 – Raluca Loteanu

  3. Pingback: Herghelia Cislău – una dintre cele mai vechi herghelii din ţară şi singura producătoare de pursânge englez în România | Jurnal de Hoinar

  4. Pingback: Rezervaţia Naturală Valea Zimbrilor din Vama Buzăului | Jurnal de Hoinar

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s