Casa Seciu din Boldeşti Scăieni – festin tradiţional românesc cu privelişte desfătătoare peste podgoriile Prahovei

 

Într-o regiune cu resurse viticole atât de bogate, un loc ca Seciu nici că-şi putea găsi un refugiu mai bine gândit decât pe Drumul Vinului. Ridicat în 1970, pe locul unei foste crame ce a aparţinut boierului Raţiu, actualul complex respectă stilul arhitectural al fostului conac şi, cel puţin din punctul meu de vedere, are ca principal avantaj poziţionarea în vârf de deal, încercuit de viile Prahovei. La lăsarea serii, când soarele coboară după dealurile ce înconjoară Casa Seciu, oaspeţii primesc din partea casei apusuri fotogenice şi o panoramă seducătoare asupra Văii Teleajenului.

Meniul este destul de stufos, cu accent pe bucate clasice româneşti, preparate din peşte sau din vânat (cotlet de mistreţ în sos de vin, urs gătit româneşte, iepure copt în vas de lut cu vin şi usturoi, bourguignon de căprioară) şi licori din colecţia proprie a cramei. Se pot organiza de altfel şi degustări, la alegere între soiurile de Fetească Albă, Fetească Neagră, Pinot Gris, Riesling ori Saugvinon Blanc.

Restaurantul este împărţit în saloane: Vânătoresc (cramă de degustare), Select, Ambasador,Naţional şi Regal Ballroom, spaţiile fiind încăpătoare pentru diferitele tipuri de evenimente care se organizează aici – de la nunţi, botezuri, petreceri tematice, teambuildinguri, până la conferinţe şi serate ţărăneşti, în decor rustic, cu tarafuri de muzică populară. Invitaţii nu trebuie să se întoarcă la casele lor la finalul petrecerii; pot înnopta la Casa Seciu, care le pune la dispoziţie 30 de locuri de cazare.

Pe timp de vară, locurile la terasa cu foişoare se ocupă rapid, cu atât mai mult cu cât locaţia este o încântare pentru cei mici, atraşi că un magnet de mini ferma de animale a complexului.

Una peste alta, Casa Seciu a fost de fiecare dată o alegere inspirată, indiferent dacă foamea a dat ghes în timpul unei ture de bicicleta (cum a fost în cazul traseului Urlaţi, Vărbila şi Jercălăi), după o vizită la grădina zoologică din Bucov sau la întoarcerea pe DN1 dinspre Valea Prahovei. Ne-am făcut pe plac cu un ospăţ tradiţional, stropit cu vinuri de Valea Călugărească sau de o ţuică, palincă ori vişinată de prin părţile locului.

Utile

Cum ajungi: Dinspre Braşov, de la DN1 se face stânga înainte de Ploieşti, în direcţia Boldeşti – Scăieni. La ieşirea din oraş, continui pe DJ232 circa 3 kilometri de urcuş pe deal, până la restaurant. Există parcare, iar drumul este asfaltat.Locaţia exactă o găseşti aici.

Pentru rezervări ori detalii, foloseşte pagina oficială sau cea de Facebook.

Mi-a plăcut faptul că, în ciuda weekendurilor aglomerate, în serile în care se ţin şi evenimente înăuntru, restaurantul rămâne deschis şi pentru restul turiştilor, astfel că nu trebuie să-ţi faci griji că ai bate drumul degeaba.


Dacă ţi-a plăcut și ţi s-a părut util, te aștept și pe Facebook să ne ȋmprietenim 🙂

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s