Arboretum Volcji Potok – grădina cea mai vizitată a Sloveniei

La recomandarea gazdei slovene, am făcut un ocol de 20 min (24 km de Ljubljana) și ne-am oprit la Arboretum Volcji Potok, ansamblul horticol cel mai vizitat al Sloveniei.

Peste 80 ha, populate de 2500 de specii de plante și copaci.Parcul peisagistic include 5 lacuri artificiale, 30 hectare de pădure, o expoziție de fluturi vii, o grădină cu cactuși, un parc tematic (și interactiv) cu dinozauri, spații de joacă pentru copiii mici și mari deopotrivă, cafenea și expoziții temporare.Într-un cuvânt, este cea mai mare, cea mai frumoasă și cea mai bine organizată grădină botanică pe care am văzut-o.

  

  

  

I-am rezervat maxim 2 ore, i-am acordat în final jumătate de zi, dar este un loc căruia îi poți dedica lejer o zi întreagă pentru a te plimba în tihnă și a te bucura de toate potecile ascunse, de fiecare grădină tematică sau de traseele de trekking, amenajate în pădure.

  

  

  

   

   

  

Arboretum-ul în forma actuală a fost înființat în 1952 de Universitatea din Ljubljana a€“ Facultăţii de Biotehnologie, după ce a preluat domeniul ce aparținuse până în 1948 familiei Souvan. Aceștia din urmă cumpăraseră proprietatea în 1882 și au îmbogățit parcul din jurul conacului. Casa în stil renascentist a fost distrusă în cel de-al doilea război mondial, iar în 1950, întreaga proprietate a fost declarată monument cultural și natural, de importantă națională.

Arhitecții peisagistici ai universității au fost cei care au cultivat mai apoi noi specii de plante, în scopuri educative și de cercetare, îmbogățind astfel fondul parcului și extinzându-i întinderea în suprafața. În prezent, parcul este administrat de Ministerul Culturii.

  

 

  

  

 

  

Detalii despre locație și direcții,program, tarife, hartă și expoziții se găsesc aici.


Dacă ţi-a plăcut și ţi s-a părut util, te aștept și pe Facebook să ne imprietenim 🙂

 

Publicitate

Un gând despre „Arboretum Volcji Potok – grădina cea mai vizitată a Sloveniei

  1. Pingback: Cum să te îndrăgosteşti în 4 zile de Slovenia – ţara care promite multe şi-ţi oferă peste aşteptări | Jurnal de Hoinar

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s